Κατηγορίες

Ευρετήριο Εκδοτών - Κατασκευαστών

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας:


Bestsellers
 
SSL
SSL


TOP 100 BEST GREEK SITES


Επικούρεια
Επικούρεια
Βιβλίο - Υπότιτλος: Ι. De rerum natura: II. Φιλοσόφων βίων και δογμάτων συναγωγή (X)

Συγγραφέας: Lucretius, Titus Carus Συγγραφέας: Διογένης ο Λαέρτιος Μεταφραστής: Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Γ. Επιμελητής: Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Γ. Υπεύθυνος Σειράς: Λυπουρλής, Δημήτριος Δ. Υπεύθυνος Σειράς: Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Γ. Υπεύθυνος Σειράς: Ζήτρος, Κωνσταντίνος

Έκδοση: Ζήτρος - Αθήνα, 2012

ISBN: 978-960-463-102-5

ΦΠΑ: 6,5 - ΣΕΛ.: 862 - 20Χ13 - Σκληρό εξώφυλλο

Σειρά: Αρχαίοι Συγγραφείς

Εισαγωγικά κείμενα, σχόλια, αναλύσεις: Θεόδωρος Γ. Μαυρόπουλος. Περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο και η μετάφραση στα νέα ελληνικά.


[...] Στον τόμο αυτόν ο συγγραφέας προτάσσει έναν πρόλογο (σελ. 9-13). Από αυτόν παραθέτω ένα απόσπασμα, που αποτέλεσε την αφόρμηση για τη σύνθεση του τόμου που κρατάτε στα χέρια σας. Καταθέτοντας ο Γιώργος Ζωγραφίδης τους προβληματισμούς του και την ιστορία της προσπάθειας του να μας παρουσιάσει μια εμπεριστατωμένη εικόνα της επικούρειας φιλοσοφίας λέει στο απόσπασμα αυτό: "Η ηθική του Επίκουρου είναι ανοιχτή όπως πάντα σε παραναγνώσεις. Αν τη διαβάσουμε ανεξάρτητα από τη φυσική του, δε χάνουμε μόνο την κατανόηση του συνόλου της φιλοσοφίας του, δεν προδίδουμε απλώς τη δική του απόβλεψη και αγνοούμε τις δικές του προειδοποιήσεις. Ακόμη και αν, κατά τον Επίκουρο, σκοπός της φυσικής είναι να προσφέρει στην ηθική μια βάση, ακόμη και αν η φυσική είναι ένα μέσο, η βίαιη απόσπαση της ηθικής του από τη θεωρία της γνώσης και τη φυσική του φιλοσοφία μας στερεί κάτι πολυτιμότερο: την ίδια τη θεμελίωση της ηθικής του σκέψης σε ορισμένες θεωρητικές αρχές". [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
31.80EUR 27.03EUR    
Κριτικές
Το προϊόν αυτο προστέθηκε στον κατάλογό μας την .

  Προσφορές          Αναζήτηση          Επικοινωνία          Νέος Λογαριασμός          Είσοδος
Copyright 2019   Δ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ-Γ.ΖΗΣΟΥΔΗΣ Ο.Ε. All rights reserved
Όροι Χρήσης  |  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων